"La química a Badalona, i la química a casa meva"

Odoo • Imatge i text

La indústria química fou una de les més importants a Badalona,des de finals del segle XVIII. És ben coneguda la importància de l'empresa Cros, que va tenir a Badalona la seva principal factoria industrial, però no fou la única. En aquesta xerrada, impartida per en Claudi Mans, parlarem de les principals indústries químiques, del per què es van instal·lar aquí i per què van plegar, al llarg del segle XX. I, també en Claudi parlarà de la importància que la drogueria Boter ha tingut a la seva família, per a diferents funcions: com a subministradora de productes per al revelatge fotogràfic, per a un laboratori domèstic d'anàlisi de banys tèxtils, i per fer experiments una mica més interessants que els del "Cheminova".


Claudi Mans Teixidó va néixer a Badalona el 1948. Catedràtic emèrit del Departament d'Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona, ha estat degà de la Facultat de Química i president de la Divisió de Ciències. És autor d'articles científics i de divulgació, comunicacions a congressos i conferències per a públics de tots els nivells, així com de diversos llibres de text i de divulgació, entre els quals poden destacar-se: La truita cremada, Els secrets de les etiquetes i La vaca esfèrica.

També es el creador del projecte de divulgació en format blog “QUÍMICA A LA VISTA“, sobre llocs i espais on es poden veure instal·lacions, equipaments o vestigis de la indústria química i altres de relacionades.

Data & Hora

divendres

19 de maig de 2023

18:30 20:00
Ubicació

espai BOTER

Carrer Canonge Baranera, 2E
/ Carrer Sant Francesc de Paula
08911 Badalona
Barcelona
+34 933 84 54 64
boter@drogueriaboter.es
Ubicació Google Maps
Compartir